Fysiotherapie Rietkampen
De Gasperisingel 22
6716 RB Ede

Over ons

De praktijk bestaat sinds begin februari 1990. Jan Jaap vestigde zich toen als Fysiotherapeut, samen met de huisartsen Engel & van ‘t Land en de apotheker Dam in de nieuwbouwwijk Rietkampen.

Sinds 1995 bevind de praktijk zich op het goed bereikbare adres: Gasperisingel 22 te Ede waarbij u direct voor de deur kunt parkeren. 

Wij behandelen alle klachten die te maken hebben met het bewegingsapparaat. Denkt u hierbij aan hoofdpijn, duizeligheid, oorpijn, rugpijn, knieklachten alsmede schouder- en nekklachten. Hiernaast kunnen wij u begeleiden bij operaties, complexe ziektebeelden en problemen bij het sporten. Tevens is er geruime ervaring met kaakgerelateerde problematiek. Indien nodig komen wij ook bij u aan huis, direct na een operatie of wanneer u slecht ter been bent.

Lees meer over onze specialisaties, medewerkers en werkwijze hieronder.

Team fysiotherapie rietkampen Ede

Fysiotherapeut Jan Jaap

Een stukje geschiedenis:

In 1988 moest ik in dienst. Dat was toentertijd verplicht en ik vond het prima omdat ik samen met een collega de afdeling fysiotherapie draaiende mocht houden. Een toptijd op de Bernard-kazerne te Amersfoort. Gezellig, leerzaam en veel samenwerking met artsen. Daarnaast geen financiële belangen, zorg in optima forma.

Toen in 1990 3 huizen opgeleverd werden, waren inmiddels 4 pioniers neergestreken in de wijk Rietkampen.

Dr. Van Land, Dr. Engel, Hr. Dam (apotheker) en Ondergetekende.

Samen hebben wij de eerste stappen gezet om de praktijk op te bouwen, middels een noodvoorziening aan de Kennedydreef waar we uiteindelijk 6 jaar zaten. De definitieve locatie, een prachtige praktijk aan de Gasperisingel 22 in Ede, opende in ’96. Perfecte bereikbaarheid, gelijkvloers, huiselijke en toch professionele uitstraling zijn belangrijke kenmerken van de praktijk.

Wij vinden het belangrijk dat de patiënt die bij ons komt zich op zijn gemak voelt. Dit creëert toegankelijkheid tot het probleem en maakt het uiteindelijk voor ieder ook veel gezelliger.

Onderstaand ziet u een grof overzicht van hetgeen ik op fysiotherapeutisch terrein de afgelopen jaren gedaan heb. Gelukkig sta je daar niet te veel bij stil. Vele inspanningen die meer of minder opleverden, maar altijd korter of langer iets bijgedragen hebben aan de ontwikkeling van mij en van de praktijk.

 • Opleiding Fysiotherapie te Utrecht, Academie Thim van der Laan
 • Dienstplichtig Fysiotherapeut Bernardkazerne Amersfoort
 • Tape en Bandageercursus
 • Praktijkeigenaar van Fysiotherapierietkampen sinds 1990
 • M.B.V.O. docent opleiding (Meer Bewegen Voor Ouderen)
 • Sensomotorische training cursus G. Worm
 • Manueeltherapie Delft 2 jaar
 • Opleiding kaakfysiotherapie
 • Bestuursfunctie N.V.F.T. Vereniging Kaakfysiotherapie (Nederlandse Vereniging Voor Fysiotherapie in de Tandheelkunde)
 • Manuele therapie Methode Marsman
 • Opleiding tot Dierenfysiotherapeut
 • Voorzitter van de N.V.F.D. Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren.
 • Opleiding tot Bowentherapeut.

Let op:

Tevens kunt u terecht voor problemen met uw hond. De Dierfysiotherapieafdeling is middels aparte entree en behandelruimte volledig gescheiden van de humane praktijk. Voor afspraken of inlichtingen belt u met 0651114369 of stuurt u een email naar janjaap.breda@hoefenwoef.nl.

Eeske beantwoordt al uw vragen.

Sinds 2016 is Eeske bij ons werkzaam als administratief medewerkster. U kunt bij Eeske terecht voor al uw vragen omtrent de vergoeding vanuit uw zorgverzekering en andere administratieve vragen.

Eeske is aanwezig op dinsdag- en vrijdagochtend.

U kunt Eeske bereiken via info@fysiotherapierietkampen.nl of 0318-623843.

De Praktijk

Fysiotherapie Rietkampen – De Gasperisingel 22 – 6716 RB Ede

Fysiotherpaie logo